Novice
Dienstag, den 19. September 2023 um 00:00 Uhr
Podjetje Belit d.o.o. ima od leta 2016 s strani Ministrstva za notranje zadeve pooblastilo (odločba številka 2161-17/2011/34) za izvajanje usposabljanja za preizkus znanja o ravnanju z orožjem. Usposabljanje poteka v naših učilnicah na naslovu Zgornji plavž 13, Jesenice kjer se nahaja tudi moderno zaprto strelišče. Usposabljanje lahko poteka v vseh letnih časih in v vseh vremenskih razmerah.
Usposabljanja in preizkusov znanja o ravnanju z orožjem se lahko udeleži vsakdo, ki bi rad znal varno in pravilno uporabljati strelno orožja, ki ga zanima strelstvo ali orožje in bi želel postati lastnik strelnega orožja. Članstvo v strelskem društvu ali klubu ni pogoj za udeležbo na usposabljanju in opravljanje izpita.
Na izobraževanju “varno rokovanje z orožjem” kandidati spoznajo pravni segment orožne zakonodaje, nudenje prve pomoči pri poškodbah s strelnim orožjem in spoznajo orožje skozi zgodovino. Teoretično in praktično se na izobraževanju posvetimo varnemu rokovanju z orožjem in na koncu izobraževanja tudi praktično izvedemo varno rokovanje in streljanje na tarčo.
Celotno osebje, ki vas spremlja skozi program izobraževanja, je strokovno usposobljeno ter ima dolgoletne izkušnje na področju varnega ravnanja z orožjem.
Po zaključenem izobraževanju kandidati opravljajo izpit pred komisijo MNZ. Z uspešno opravljenim izpitom pa pridobijo potrdilo, ki je eden od pogojev za pridobitev pravice do posesti orožja.
Usposabljanje se praviloma odvija v petek in soboto. Usposabljanje je sestavljeno iz 10 ur teoretičnega in 5 ur praktičnega dela.
-Delovanje različnega orožja
• Razstavljanje, sestavljanje in čiščenje orožja
• Varnostna pravila
• Zaščitna sredstva
• Osnove streljanja s pištolo
• Osnovni principi streljanja
• Zakonodaja na področju orožja
• Kazensko pravna zakonodaja
• Osnove prve pomoči
• Za pristop k praktičnemu delu izpita je potrebno uspešno opraviti teoretični del preizkusa.
Cena usposabljanja (tečaj): 180,00 EUR
Cena preizkusa znanja (izpita): 80,00 EUR
Cena usposabljanja s preizkusom znanja (izpitom): 260,00 EUR
Naslednje usposabljanje bo v petek 20.10.2023 in v soboto 21.10.2023 - predhodna prijava je obvezna.
Za več informacij lahko pokličete na 041 323 646 ali pišete na Diese E-Mail-Adresse ist gegen Spambots geschützt! JavaScript muss aktiviert werden, damit sie angezeigt werden kann.
 
Število ogledov strani: 109443